Uw bulldog

Verzorging

De Bulldog is een hond die veel verzorging en aandacht nodig heeft. Vooral plooien en rimpels zijn gevoelig voor smetplekken en ontstekingen.

Het aantal keren dat de neusplooi schoon gemaakt wordt is afhankelijk van de diepte van de plooi en/of de traanvochtproductie van de ogen. Hierna wordt de plooi ingesmeerd met Sudocrem (bekend van de babybilletjes). Vooral in de zomer gebeurt dit dagelijks.

De huid onder het staartbeen maken wij zonodig schoon en wordt ingesmeerd met sudocreme. In de verzorgingsruimte is een grote douche waar uw bulldog gewassen kan worden.

Mocht u bulldog medicijnen oog- of oordruppels gebruiken wordt dit bij ons gewoon gedaan zoals hij dat thuis gewend is. Verstandig is om de dosis en frequentie op het doosje te schrijven. Als u thuis de medicijn in een stukje kaas of worst doet, is het verstandig om dit mee te nemen zodat de verandering minder groot is en hij het op eet.Als de bullen gevoerd worden lopen er altijd wel één of twee bullen los in het pension, dit vinden ze zeer interessant en leuk. Elke dag zijn dit andere bullen dus ze komen allemaal aan de beurt.